Szellem és ἡδονή

ZölDió

Amit ma megihatsz

2015. február 24. - LINOLEA

Amit ma megihatsz

IFJÚSÁGI BORKALAUZ

Gál Zsuzsanna - Tompa Imre

 

Az Amit ma megihatsz olyan borfogyasztói-felhasználóbarát kézikönyv, amely bortípusonként gyűjti össze a fő jellemzőket, és mindegyik típushoz néhány konkrét terméket ajánl. A könyv erőssége a komplett magyar-francia borszótár. Kifejezetten a honi piacon kapható borokon keresztül mutatjuk be a legfontosabb illat-, íz- és színképvonalakat, valamint a bortípusokhoz passzoló egyszerű gasztronómiai javaslatokkal is élünk. Ideáltipikus célközönségünk képviselője (fiatal, nyitott, kíváncsi és vidám hölgy vagy úr, akinek meg kell néznie, mire költ, és mennyit) megáll a polc előtt, és azt mondja: valami friss, ropogós, illatos, világos-virágos fehéret szeretnék venni, fröccsnek valót, bulibort vagy koktélhoz is jót, de nem ismerem a borokat, fogalmam sincs, hogy melyiket vegyem le a polcról. Aztán az esti pörkölthöz is kéne egy jó kis vörösbor, finom és megfizethető árú holmi. Hétvégén pedig grillezgetni fogunk, a jó hideg sör mellett mit igyunk vajon a csirkemell, az oldalas, illetve a marha mellé? Kellene egy kis édes és erősebb anyag a desszerthez, meg valami a vacsi utáni hosszas beszélgetéshez, ami a legfontosabb az egészben, mert ember embernek öröme, és borban a legjobb a beszélgetés. Meg a szex, mondjuk, tényleg, arra mit is, mit is kéne bevetni? Ezeknek a borkedvelőknek szeretnénk tehát segítséget nyújtani a vásárlásban és a borkóstolásban, illetve a borról való beszédben. (Tompa Imre) 

Kiadó:

JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.

Oldalak száma:

234

Borító:

KARTONÁLT

Súly:

260 gr

ISBN:

9786155235283

Nyelv:

MAGYAR

Kiadás éve:

2012

Árukód:

2231427 / 1085991

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldio.blog.hu/api/trackback/id/tr6812117927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása